- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWeer twee bruggen Amsterdam-Noord op afstand bediend

Weer twee bruggen Amsterdam-Noord op afstand bediend

- Advertentie -

Delen

De Buiksloterdraaibrug en Meeuwenpleinbrug in Amsterdam-Noord worden vanaf 26 mei op afstand geopend en gesloten vanuit de bedieningscentrale in het hoofdkantoor van Waternet. Samen met de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer maakt Waternet de komende jaren circa zestig bruggen en sluizen in Amsterdam geschikt voor bediening op afstand vanuit één centrale.

Hiermee verdwijnt de brugwachter uit het Amsterdamse straatbeeld. Voor het bedienen van de Buiksloterdraaibrug en Meeuwenpleinbrug is de brugwachter niet meer op de brug post aanwezig. Voor het openen van deze bruggen kan de scheepvaart de bedieningscentrale oproepen via marifoonkanaal 20 of bellen naar (020) 608 76 76.

Ritsend
Met de nieuwe techniek verwacht Waternet de plezier- en beroepsvaart beter te bedienen door flexibeler openingstijden toe te passen en op doorgaande vaarroutes overal 24-uursbediening in te voeren. De scheepvaart kan efficiënt door Amsterdam varen zonder al te veel oponthoud, belooft de dienst: ‘De bruggen worden ritsend (direct achter elkaar) bediend en de schipper hoeft in principe niet meer te wachten op een brugwachter om een brug bediend te krijgen.’

Veilig
Brugbediening op afstand is veilig, aldus Waternet. ‘Een aantal bruggen in Amsterdam wordt al enige tijd op afstand bediend en ook in de rest van Nederland is het op veel plekken met succes ingevoerd.’
Camera’s geven de brugbedienaar vanuit de centrale een goed beeld van het verkeer op land en water bij de brug en directe omgeving. De beelden worden uitsluitend gebruikt voor de brugbediening en niet voor andere doeleinden. Via intercom kan een brugwachter vanuit de bediencentrale voetgangers, fietsers en overige (vaar)weggebruikers bereiken als dit nodig is.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -