- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAmsterdam pakt plastic soep aan

Amsterdam pakt plastic soep aan

- Advertentie -

Delen

Vanaf 1 mei pakt Amsterdam de plastic soep aan. In de Passenger Terminal ondertekenen twaalf partijen een manifest, waarin ze aespreken om de grachten, het IJ en de haven te ontdoen van plastic troep in het water.

Het ingezamelde afval wordt waar mogelijk gerecycled. Als dat niet meer kan, dan hoopt de Amsterdam Economic Board dat Amsterdam de plastic soep kan gaan omzetten in bruikbare brandstof. Daartoe zal de Board samen met relevante partijen, waaronder Waternet, onderzoeken welke innovatie daarvoor het beste ingezet kan worden.
Wat begint als een klein lokaal zwerfvuilprobleem, eindigt in steeds meer landen in een tsunami van plastic afval die belangrijke waterwegen verstopt en in hoog tempo bij draagt aan het steeds grotere, mondiale probleem van global plastic. Zo spuugt de Maas 15.000 stukjes plastic per etmaal de Noordzee in, is de bodem van de Thames bezaaid met plastic en is er in de Donau meer plastic dan vislarven aangetroffen per kubieke meter. Amsterdam, een stad die voor 25 procent uit water bestaat, wil het niet zover laten komen en pakt het probleem aan bij de bron.

Plastic Soup Lab
Ook op 1 mei opent de Plastic Soup Foundation een virtueel LAB. Dit LAB biedt een groeiende line-up van de beste innovaties uit de hele wereld in de strijd tegen de plastic soep. Daarbij worden innovatieve denkers en financiers direct met elkaar in contact gebracht. Een breed publiek kan volgen aan welke oplossingen in binnen- en buitenland wordt gewerkt.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -