- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEBU: Europese begroting gunstig voor vaarwegen

EBU: Europese begroting gunstig voor vaarwegen

- Advertentie -

Delen

Tenminste 20 procent van het geld voor de TEN-T-netwerken komt beschikbaar voor vaarwegen. Daarop rekent de Europese Binnenvaart Unie nu het Europees Parlement een akkoord heft bereikt over de meerjarenbegroting van de Europese Unie.

Daarmee staat ook de weg open voor de financiering van de Transeuropese netwerken en dat is volgens de EBU gunstig voor de binnenvaart. “Vaarwegen maken deel uit van het kernnet van het nieuwe Transeuropese netwerk. Met de goedkeuring van de begroting steunt het Europese Parlement de door de Commissie voorgestelde nieuwe aanpak voor infrastructuurplanning en -financiering.”

NAIADES II
De overeenstemming in het parlement volgt op het recente voorstel van de Europese Commissie voor voortzetting van het NAIADES-actieplan als steun voor de binnenvaart. De EBU is blij met de benoeming van Corien Wortmann als parlementair rapporteur voor NAIADES II, dat zich richt op infrastructuur, innovatie, gekwalificeerd personeel en integratie in de multimodale logistieke keten. “Het schept voor de binnenvaart de nodige randvoorwaarden zodat deze ook in de toekomst haar toonaangevende rol op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie zal behouden.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -