- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaart doet mee aan ‘Meppel aan Zee’

Binnenvaart doet mee aan ‘Meppel aan Zee’

- Advertentie -

Delen

Afgelopen weekend (14-16 juni) was het jaarlijkse Grachtenfestival in Meppel. Zaterdag stond in het teken van ‘Meppel aan Zee’. Het publiek kon van 10.00 tot 16.00 uur kennis maken met de wereld van de binnenvaart, transport, scheepsbouw, weg- en waterbouw en waterrecreatie.

Meppel dankt een groot deel van zijn groei en bloei aan de vele vracht- en turfschepen die in vroeger jaren de stad doorkruisten en werk en handel brachten. De gemeente vormt nog steeds een belangrijk knooppunt in het net van waterwegen in Zuidwest-Drenthe.

De binnenvaart werd tijdens Meppel aan Zee vertegenwoordigd door Koninklijke BLN-Schuttevaer afdeling IJsseldelta-Zwartewater. De door Paula Fernhout, Fiona Oomen en Roelof Huls bemande stand was strategisch opgesteld: vlak bij twee marineschepen die het publiek kon bezoeken en bij het opstappunt voor rondvaarten naar de havens in Meppel.

In de stand werd ook promotie gemaakt voor de Groene Wens Boot uit Ossenzijl, een fluisterboot speciaal gebouwd voor dagtochten met mensen een beperking en hun gezinsleden.

foto: Roelof Huls

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -