- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuws42 ‘small ships’ onderweg naar Harlingen

  42 ‘small ships’ onderweg naar Harlingen

  - Advertentie -

  Delen

  Begin deze week zijn vanaf de Beulakerwijde bij Giethoorn 42 ronde en platbodemschepen vertrokken richting Harlingen om daar aan te sluiten bij The Tall Ships Races, het evenement dat van 3 tot en met 6 augustus in de Friese havenstad plaatsvindt.

  De ‘small ships’ van de voormalige Zuiderzee en de wateren eromheen ontmoeten daar hun grote soortgenoten. Tijdens The Tall Ships Races Harlingen zijn de ronde en platbodemschepen te bekijken in de zwaaikom van de Zuiderhaven en de aangrenzende Rozengracht.

   

  Stoere schepen

  De tocht van Noordwest-Overijssel naar de eindbestemming Harlingen is georganiseerd door de VSRP. Deze vereniging van schippers van ronde en platbodemjachten draagt het traditionele zeilen in stoere schepen uit; met houten masten, zijzwaarden, oude rompvormen en de windvaan in top.

  Op de route naar Harlingen volgden ze deels de oude turfroute via Steenwijk en Ossenzijl naar het Tjeukemeer. Vandaar is de vloot richting de museumhaven van Terherne gevaren.

  Vandaag (woensdag 1 augustus) is de kade van Wergea vrijgemaakt, waar de schepen zullen aanleggen. Op donderdag 2 augustus vaart de vloot gepavoiseerd langs Leeuwarden en Franeker richting Harlingen.

  De verwachting is dat de schepen tussen 13.00 uur en 14.00 uur over het van Harinxmakanaal komen aanvaren. Van vrijdag 3 augustus tot en met maandag 6 augustus maken ze deel uit van The Tall Ships Races Harlingen.

   

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -