- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws31 augustus: stremming duwvaartkolk Prinses Irenesluis

31 augustus: stremming duwvaartkolk Prinses Irenesluis

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat werkt op zaterdag 31 augustus van 05.00 tot 22.00 uur aan de Prinses Irenesluis in Wijk bij Duurstede. De hydrauliekslangen en de eindschakelaars van de hefdeuren van de duwvaartkolk (de oostelijke kolk) worden vervangen.

De westelijke kolk (de smalle kolk) blijft wél in bedrijf. De scheepvaart moet echter rekening houden met wachttijden of omvaren.

200 slangen

Het gaat om preventief onderhoud. Eens in de zoveel tijd moeten de hydrauliekslangen en eindschakelaars in de sluis vervangen worden. Dat kan niet zonder stremming, doordat de hydrauliekslangen nodig zijn om de deuren te kunnen bedienen. De eindschakelaars zorgen ervoor dat de computer van de sluis weet wanneer de sluisdeur open of gesloten is.

“Het gaat om het vervangen van ruim 200 slangen”, bericht Rijkswaterstaat. “Er moet veilig gewerkt kunnen worden en dat vraagt tijd.”

Omvaren

De onderhoudswerkzaamheden aan de oostelijke kolk worden op 31 augustus van 05.00 tot 22.00 uur uitgevoerd. De wachttijden voor alle schepen kan die zaterdag oplopen tot meerdere uren. De werkzaamheden zijn bewust in het weekend gepland omdat er dan minder beroepsvaart hoeft te schutten.

De duwvaart kan eventueel omvaren via de Lek en de Prinses Beatrixsluis. De westelijke (smalle) kolk is wel beschikbaar voor scheepvaart.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -