- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws1,25 miljoen subsidie voor duurzame projecten

1,25 miljoen subsidie voor duurzame projecten

- Advertentie -

Delen

Projecten die bijdragen aan verduurzaming van de binnenvaart komen mogelijk in aanmerking voor subsidie via de regeling Innovaties Duurzame Binnenvaart. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt voor de nieuwste ronde 1.250.000 euro beschikbaar.

De projecten kunnen demonstraties en de ontwikkeling van nieuwe concepten zijn maar ook verdere optimalisaties of nieuwe combinaties van bestaande concepten. De subsidie is specifiek bedoeld voor projecten gericht op de reductie van CO2-, NOx- en PM-emissies en/of methaanslip bij de voortstuwing van binnenvaartschepen. Het kan bijvoorbeeld gaan om het gebruik van alternatieve brandstoffen, voor- of nabehandelingstechnieken, aanpassing van motormanagement en motorgebruik en de inrichting en het gebruik van het schip.

De subsidie bedraagt maximaal 250.000 euro per projectaanvraag. Er wordt hoogstens 50 procent van de projectkosten vergoed.

 

Aanvragen

Aanvragen kan tot en met 1 november 2018. De beoordeling van de ingediende projecten gebeurt vervolgens door een onafhankelijke Innovatieraad. Het aanvraagformulier is te downloaden via www.eicb.nl/idb. Voor vragen of meer informatie over de regeling Innovaties Duurzame Binnenvaart kan men contact opnemen met het EICB: (010) 798 98 30 of [email protected].

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -