- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws12 april: open huis Maritieme Academie Harlingen

12 april: open huis Maritieme Academie Harlingen

- Advertentie -

Delen

De Maritieme Academie Harlingen houdt op woensdag 12 april open huis om basisschoolleerlingen en hun ouders kennis te laten maken met de veelzijdige mogelijkheden van het maritiem vmbo en mbo.

Van 16.00 tot 19.00 uur zijn leerlingen uit groep 8 die nog geen keuze hebben gemaakt voor een vervolgopleiding samen met hun ouders van harte welkom. En dat geldt ook voor vmbo-2 leerlingen die hun bestaande opleiding willen verruilen voor een maritieme opleiding en als zij-instromers deel gaan uitmaken van vmbo klas drie.

 

Denken en doen

Bij de Maritieme Academie Harlingen staat het onderwijs in het teken staat van de combinatie van denken en doen. In de les- en praktijklokalen leggen de docenten uit hoe zij theorie en praktijk aan elkaar koppelen.

In het nieuwe simulatorencentrum aan het Oude Jaagpad (100 meter van het hoofdgebouw) kunnen bezoekers zelf ervaren hoe het is om een modern binnenvaartschip te besturen. Ook het lifeboat centrum op het voorterrein is te bezichtigen. Net als de opleidingsschepen Maxima en Amalia, die 12 april in het centrum van Harlingen zullen liggen. Vanaf het hoofdgebouw van de school rijdt er een pendelbus om de bezoekers naar de varende leslokalen te brengen.

 

Wonen op school

Tijdens het open huis kunnen bezoekers ook een indruk krijgen hoe het is om op school te wonen. De huisvesting is van alle gemakken voorzien. In het moderne restaurant zorgt de professionele keukenbrigade voor ontbijt, lunch en avondmaaltijd. Er zijn allerlei recreatiemogelijkheden en het team van bootslieden – de dames en heren die 24/7 toezicht houden – organiseert veel activiteiten.

Vanaf groep 3 is het verplicht om op school te wonen. Wie van ver komt, is al vanaf de eerste klas welkom. Wonen op school is een voorproefje op het werken op schepen waar men voor kortere of langere tijd samen moet leven.

 

Overstappen

Het komt voor dat leerlingen (en hun ouders) niet gelukkig zijn met de eerder gemaakte schoolkeuze en willen overstappen naar een school die beter past bij hun talenten en verwachtingen. Het vmbo-onderwijs in Nederland is zo ingericht dat dit ook moeiteloos kan. De Maritieme Academie Harlingen is ingericht op deze zogeheten zij-instromers.

Daarnaast is er voor gemotiveerde en praktisch ingestelde leerlingen vanaf 15 jaar plaats in het zogenaamde leerwerktraject. Dit bestaat uit de combinatie van varen op een binnenvaartschip en vijf periodes van twee weken les op school.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -