Zoekactie vermiste zeiler gaat door

0

Het KLPD zoekt vandaag verder op het IJsselmeer naar een sinds gisteren vermiste zeiler uit Kampen. Het zeilschip van de 62-jarige man werd omstreeks 15.15 uur onbemand aangetroffen langs de dijk tussen de Ketelbrug en de Flevocentrale. De zoekactie van gisteren, die tot het invallen van de duisternis duurde, had geen succes.

Draaiende motor
De zeiler uit Kampen is dinsdagmorgen omstreeks 11.00 uur vertrokken vanuit de haven van Stavoren met als vermoedelijke bestemming de Roggebotsluis bij Kampen. Nadat het schip was aangetroffen, onder zeil en met draaiende motor, startte het Kustwachtcentrum Den Helder een zoekactie met de reddingsboten van de stations Enkhuizen en Urk van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de offshore reddingshelikopter, een Defensie-helikopter en twee politievaartuigen.

De Waterpolitie zoekt het gebied af met een schip en ook helikopters van het KLPD en Rijkswaterstaat doen mee aan de zoekactie. Omdat niet bekend is waar de man overboord is geraakt, is het zoekgebied te groot om gericht speciale apparatuur, zoals sonar, in te zetten. De Waterpolitie probeert de gegevens van de navigatieapparatuur van de zeilboot uit te lezen om aan de hand daarvan mogelijk het zoekgebied te verkleinen en alsnog gericht te kunnen zoeken met apparatuur.

Getuigen gezocht
Verder kunnen verklaringen van getuigen misschien helpen het zoekgebied nader te bepalen. Het KLPD vraagt met name schippers van binnenvaartschepen of hen iets is opgevallen. Het zeilschip is een Bavaria 31 Cruiser met een witte romp met een blauwe bies en was voorzien van een stuurwiel. De thuishaven is Kampen. Eventuele getuigen kunnen zich melden op (0343) 53 53 53.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.