- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZeeuws Binnenvaartontbijt levert meteen resultaat

Zeeuws Binnenvaartontbijt levert meteen resultaat

- Advertentie -

Delen

Een noodbrug voor fietsers tijdens de reparatie aan de Stationsbrug in Middelburg levert meer hinder op voor de binnenvaart dan het doel: dat fietsers niet vier minuten hoeven om te fietsen. “Die noodbrug zorgt voor veel ongemak en lange wachttijden om door te kunnen varen”, zo maakten binnenvaartondernemers duidelijk aan politici van de SGP. Die partij organiseerde zaterdag 17 maart het eerste Zeeuwse Binnenvaartontbijt.

Bij het ontbijt in Nieuwdorp waren circa veertig binnenvaartschippers en SGP-politici (lokaal, provinciaal, landelijk en Europees) bij elkaar.  Ze spraken over de kansen en bedreigingen voor de binnenvaart.

 

Noodbrug

Gedeputeerde Harry van der Maas, Statenlid Ad Dorst en Bert-Jan Ruissen (lijsttrekker voor de Europese verkiezingen) spraken verdeeld over drie tafels met de aanwezige binnenvaartondernemers over onderwerpen als de veiligheid op de Ooster- en Westerschelde, ontgassen, lig- en overnachtingsplaatsen, milieu- en overige regelgeving.

Naar aanleiding van de klachten van de binnenvaarders over de noodbrug in Middelburg besloot gedeputeerde Van der Maas in overleg met de sector om die brug vier maal per dag te openen in plaats van twee keer.

 

Actiepunten

Met BLN-Schuttevaer is verder afgesproken dat de SGP-politici alle input zullen verwerken in concrete actiepunten. Die actiepunten bundelen ze vervolgens en zetten ze op de agenda van de verschillende bestuurslagen: provinciaal, landelijk en Europees. “Er zal nauw contact worden onderhouden tussen de bestuurders en Schuttevaer om erop toe te zien dat de actiepunten niet tussen wal en schip belanden, maar onder de aandacht blijven.” Aldus de SGP.

foto’s: SGP Zeeland

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -