- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHavenbedrijf sponsort Diergaarde Blijdorp 

Havenbedrijf sponsort Diergaarde Blijdorp 

- Advertentie -

Delen

Havenbedrijf Rotterdam heeft een 3-jarig sponsorcontract ter waarde van 45.000 euro gesloten met Diergaarde Blijdorp. Het bedrag wordt besteed aan educatie rondom het Oceanium. Met een interactief vraag- en antwoordspel wordt aandacht gevraagd voor de vervuiling van de oceanen en binnenwateren door plastic zwerfafval (plastic soep).

De overeenkomst past in het beleid van het Havenbedrijf om sponsoring primair in te zetten om de band tussen stad en haven te verstevigen en om de stad aantrekkelijk te houden als vestigingsplaats. Naast evenementen als de Wereldhavendagen, North Sea Jazzfestival en CHIO, sponsort het Havenbedrijf belangrijke Rotterdamse instellingen als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Feyenoord, De Doelen en Boymans van Beuningen.

 

Oceaniumboot

Al vele jaren onderhoudt het Havenbedrijf een hechte band met Diergaarde Blijdorp. Zo droeg het in het verleden bij aan de oude dag van Billy, de inmiddels overleden pater familias van de Rotterdamse zeeleeuwen. Het schonk ruim tien jaar geleden ook de Oceaniumboot, het tankschip dat tweemaal per maand 300.000 liter oceaanwater (ballastwater) in de Rotterdamse haven ophaalt bij Maersk-schepen. Dat water wordt gebruikt voor de bassins van de zeedieren van het Oceanium.

foto: Richard van der Eijk (Havenbedrijf, links) en Erik Zevenbergen (Diergaarde Blijdorp) ondertekenden de sponsorovereenkomst aan boord van de Oceaniumboot. (foto HbR/Ries van Wendel de Joode)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -