Zaterdag: ‘Van de wal en het schip’ in KSCC schipperscentrum

0

Zaterdagmiddag 23 oktober treden Yann Lawick en Frank Antonie van Alphen op in het Nijmeegse KSCC schipperscentrum met ‘Van de wal en het schip’. De voorstelling vindt plaats in het kader van de Week van de Nijmeegse Geschiedenis.

Yann Lawick fungeert als spreekstalmeester en zorgt voor de muziek.Frank Antonie van Alphen – journalist voor De Binnenvaartkrant – vertelt verhalen. Troubadour Yann Lawick en schrijver Frank Antonie van Alphen kennen elkaar al van theatershow Mannen In De Overgang. Een voorstelling met een rol voor riviernimf Loreley. Nu vinden ze elkaar wederom op het water in de Week van de Geschiedenis op zaterdag 23 oktober.
Onder het genot van een wijntje, pilsje of kop koffie kunnen geïnteresseerden op het KSCC naar muziek en verhalen luisteren. Wie weet worden er ook liedjes van Lawicks cd Ontroerend Goed gespeeld en draagt Van Alphen voor uit zijn jongste bundel De Aap in de Asbak.
Afgelopen april bemande de schipperszoon op uitnodiging van Kunstkring Millingen een week lang Telpost Millingen. Daar schreef hij in enkele dagen tijd de Aap in de Asbak bijeen. Vertellingen die binding met Nijmegen hebben zullen zaterdag aanstaande aandacht krijgen. Frank Antonie gebruikte de Karelstad jarenlang als opstapplaats toen hij als matroos op de binnenvaart werkte. Yann Lawick heeft ook het één en ander te melden over de stad waarlangs de Waal al eeuwenlang stroomt. Hij is erelid van het Laaglandse Troubadours Gilde en speelt geregeld als troubadour in de kastelen van Brabant, Limburg, Gelderland en de Katharenkastelen in de Loire.

Van de Wal en het Schip is zaterdag 23 oktober 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.