Minister voor de klas

0

Een dertigtal leerlingen van de derde graad beroepsonderwijs van het Imelda-Instituut in Brussel kreeg onlangs een les Logistiek van Brussels havenminister Brigitte Grouwels (CD&V). De les vond plaats in het Iris TL, het opleidingcentrum van de Brusselse haven. Het Iris TL centraliseert opleidingen uit de transport- en logistieke sector en biedt bijkomende opleidingen aan voor werkzoekenden, werknemers en leerlingen uit het secundair onderwijs.

(foto kabinet Grouwels)

Het centrum is een van de tewerkstellingsinitiatieven uit het actieplan van minister Grouwels voor de Brusselse haven. Jongeren kunnen bij Iris TL opleidingen volgen voor knelpuntberoepen zoals vrachtwagenchauffeur, heftruckchauffeur en magazijnbediende.
De komende jaren komen er nieuwe opleidingen bij gericht op bedienden in de logistieke sector. Hiermee wil de minister vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar afstemmen. Ondanks het feit dat de jongerenwerkloosheid in Brussel zo’n 30% bedraagt, zijn er in de haven veel vacatures die niet ingevuld geraken. Door de komst van nieuwe logistieke bedrijven zullen er de komende jaren zo’n 1500 jobs bijkomen in de haven.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.