- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWilco Volker gaat van BVB naar NPRC

Wilco Volker gaat van BVB naar NPRC

- Advertentie -

Delen

Wilco Volker zal vanaf 1 juli niet langer werkzaam zijn bij Bureau Voorlichting Binnenvaart. Hij gaat aan de slag bij de schippers­coöperatie NPRC waar hij Business Development Manager wordt.

Wilco Volker was de laatste jaren steeds meer het gezicht van de binnenvaart geworden als de binnenvaart in het nieuws kwam. Onlangs nog kreeg hij complimenten voor zijn vakkundige presentatie na het ongeluk met de stuw in Grave.

 

Directeur

Sinds maart 2008 is hij in dienst bij het BVB, aanvankelijk als voorlichter, later marketingmanager en na het vertrek van Kees de Vries als directeur. “In negen jaar is er veel gebeurd, in de binnenvaart, maar ook op promotiegebied. Ik heb bij het BVB met een zeer betrokken team ontzettend leuke dingen mogen doen om de binnenvaart te promoten. Van het mede ontwikkelen van The Blue Road-campagne tot middenin de nacht een doek aan een brug bevestigen in Amsterdam.”

“Met het project Maatwerk is het gelukt om verschillende nieuwe ladingstromen naar het water te krijgen. Daardoor is langzaam een beweging in gang gezet waar de wereld om ons heen steeds meer ziet dat de binnenvaart oplossingen kan bieden in allerlei logistieke ketens.”

 

Maatwerk

“In het Maatwerk-project raakte ik gefascineerd door de kansen die de binnenvaart heeft binnen de logistiek van bedrijven. Nu kan ik de stap naar de praktijk van de keten maken in de functie van Business Development Manager bij de NPRC. Een organisatie die past bij mijn passie voor de logistiek, binnenvaart en in het bijzonder de particuliere ondernemer. Bovendien sluit het coöperatieve karakter van de NPRC goed aan bij mijn opvatting dat je samen verder komt.”

Volker (33) zat als schipperskind op het internaat in Maasbracht en studeerde commerciële economie in Nijmegen. Hij bezit het groot vaarbewijs en heeft ook gevaren op het schip van zijn ouders.

Directeur Stefan Meeusen van de NPRC verwelkomt Volker: “De NPRC heeft enorme ontwikkelingen doorgemaakt de afgelopen jaren. Die groei vraagt om de juiste mensen. Het is dan ook prachtig dat iemand met zoveel kennis van de markt ons team komt versterken.”

 

Opvolger

Het bestuur van het BVB dankt Wilco Volker voor de wijze waarop hij de binnenvaart op een positieve manier onder de aandacht heeft gebracht de afgelopen jaren. Voorzitter Annette Augustijn: “Natuurlijk is het erg spijtig dat Wilco ons verlaat, maar gelukkig blijft hij betrokken bij de binnenvaart. Wij wensen hem heel veel succes bij de NPRC.”

“Het BVB gaat op zoek naar een nieuwe kracht en dat zal weer nieuwe frisse inzichten opleveren. Bij het nadenken over een nieuwe kandidaat wordt ook de langetermijnoptie, waarbij de drie uitvoeringsorganisaties BVB, BTB en EICB nauwer met elkaar samenwerken, in het bestuur besproken. We hebben als BVB in ieder geval tot juli tijd om een passende opvolger te zoeken en in te werken. Zo zorgen we dat continuïteit in de kennis en projecten van het BVB als promotieorganisatie voor de gehele binnenvaart is geborgd.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -