- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVereniging de Binnenvaart schenkt aandacht aan werven

Vereniging de Binnenvaart schenkt aandacht aan werven

- Advertentie -

Delen

‘Scheepswerven’ is het nieuwe thema van Vereniging de Binnenvaart. Dat maakte Jan van t Verlaat bekend tijdens de jaarvergadering, die 11 maart plaatsvond het STC in Rotterdam. Aan boord van de René Siegfried, waar het Binnenvaartcentrum en het Binnenvaartmuseum zijn gevestigd, en in het eigen magazine van de vereniging is het hele jaar aandacht voor dit onderwerp.

Het was de 27e jaarvergadering van de vereniging. Bij binnenkomst werden de leden verrast met een optreden van het koor Eb & Vloed.

Koor Eb & Vloed.

Vooruitkijken

Voorzitter Ad Schroot gaf in zijn jaarrede niet een terugblik op het achterliggende jaar, maar een vooruitblik. Verder meldde hij de grote variatie aan activiteiten van alle vrijwilligers. De website van de vereniging bevat onder meer een databank met inmiddels 14.232 verschillende schepen en maar liefst ruim 50.000 foto’s. “De verenigingsleden ontvangen zes maal per jaar een prachtig geïllustreerd periodiek over verleden, heden en toekomst van de binnenvaart thuis gestuurd. Daarnaast twee specials met een speciaal onderwerp en een kalender. Uitzonderlijk want voor een relatief gering bedrag ben je al lid.”

 

Johan Griffioen.

ASM

Het bestuur is versterkt met Johan Griffioen. Zijn kandidatuur werd door de aanwezige leden met applaus bekrachtigd. Het huidige bestuur bestaat nu weer uit negen leden.

Na afloop van het officiële gedeelte was er aandacht voor het verleden van Arnhem. Jan Prins en Wouter Botman verzorgden een boeiende lezing over de ASM: de Arnhemsche Scheepsbouw Maatschappij.

 

foto’s: Leo Schuitemaker

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -