Werkzaamheden aan de Galecopperbrug

0

Rijkswaterstaat is begonnen aan de renovatie van de Galecopperbrug in de A12 over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht. Het wer duurt tot half september. De scheepvaart ondervindt weinig hinder van de werkzaamheden, verwacht Rijkswaterstaat.

De werkzaamheden starten begin juni aan de onderkant van de brug. Tijdens deze werkzaamheden worden reparaties uitgevoerd en delen van de onderzijde geschilderd. Om de werkzaamheden uit te voeren wordt, ter plaatse van de brug, de ruimte voor de scheepvaart op het Amsterdam-Rijnkanaal versmald. Het scheepvaartverkeer kan gewoon gebruik blijven maken van de vaarroute.
Om geluidshinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken voert Rijkswaterstaat deze werkzaamheden zoveel mogelijk overdag uit. De werkzaamheden duren tot half september. Tussen 27 juli tot en medio augustus werkt Rijkswaterstaat ook aan de bovenkant van de brug, het wegdek van de A12. Voor de scheepvaart geeft dit geen extra hinder.

Landelijke Renovatie Bruggen
De Galecopperbrug is één van de bruggen van het project Renovatie Bruggen, waarbij Rijkswaterstaat de komende jaren acht vaste en zes beweegbare bruggen met een stalen rijdek renoveert en versterkt. Rijkswaterstaat zet zich hierbij maximaal in om de hinder voor de weggebruiker zoveel mogelijk te beperken. Daarbij worden nieuwe technieken toegepast om de bruggen te versterken en biedt Rijkswaterstaat alternatieven voor de weggebruiker.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.