Tanker lekt benzine in Nieuwe Maas na aanvaring

0

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juni is op de Nieuwe Maas net boven de Van Brienenoordburg een Duitse tanker op een stilliggende duwbak gevaren. Daarbij ontstond een gat in een van de tanks, waarna enkele duizenden liters benzine in de rivier lekten. 

Rond 02.30 uur ontving de politie een melding dat een Duitse tanker motorproblemen aan de hoofdmotor had gekregen. Dit was ter hoogte van Verolme (Bolnes). De stuurman probeerde de tanker af te meren langszij een stilliggende duwbak, maar voer er tegenaan. Hierdoor ontstond een gat waaruit duizenden liters benzine in het water liepen. 

Het lek was rond zes uur ‘s ochtends provisorisch gedicht. De bezine verspreidde zich over een paar kilometer in de Nieuwe Maas. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Er heeft zich ook geen explosiegevaar voorgedaan. Het scheepvaartverkeer werd enige tijd stil gelegd door de havenmeester en de zeehavenpolitie. 
Al snel kwamen tientallen stankklachten binnen bij de autoriteiten. Onder andere uit Rotterdam-Oost, Capelle, Ridderkerk en Bergschenhoek. De brandweer heeft metingen uitgevoerd in de omliggende woonwijken; ook daar was geen gevaar voor explosies. Wel werd bewoners aangeraden ramen en deuren dicht te houden.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.