Werkbezoek van beleidsmedewerkers provincies

0

Vrijdag 26 april vond het tweede deel van het werkbezoek plaats voor beleidsmedewerkers van de goederenvervoercorridors van de Provincies Limburg, Gelderland, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland. Deel 1 had 12 april plaatsgevonden vanaf de Verkeerscentrale Nijmegen. Deze keer verzamelden de gasten zich bij Verkeerscentrale Dordrecht.

Namens de sector werd het werkbezoek begeleid door Marleen Buitendijk namens COV en BLN-Schuttevaer en Kees Modderman namens het BVB. Na een rondleiding door de Verkeerscentrale zijn de gasten met een patrouillevaartuig al varende aan boord gegaan van binnenschepen in de buurt. Zo werden ze ontvangen aan boord van
koppelverband Wilhelmina 1 en 2 en beunschip Willie.

Dit kijkje in de keuken bleek weer leerzaam en interessant en gaf de mogelijkheid met ondernemers in gesprek te gaan over de praktijk.

Hartelijk dank voor de gastvrijheid aan Rijkswaterstaat en de schepen!

Binnenvaart Paviljoen op Navingo Career Event

Op donderdag 23 mei staat de Onderzeebootloods in Rotterdam volledig in het teken van carrièremogelijkheden binnen de maritieme, offshore- en energie-industrie tijdens het Navingo Career Event (voorheen Maritime & Offshore Career Event: MOCE). Een breed scala aan bedrijven die op zoek zijn naar zowel nieuw talent als ervaren professionals presenteert zich daar.

Ook de binnenvaartsector is aanwezig. Vorig jaar presenteerden zeven binnenvaartpartijen zich voor het eerst gezamenlijk in een Binnenvaart Paviljoen, mede door bemiddeling van Koninklijke BLN-Schuttevaer en het BVB. Voordeel van een gezamenlijke presentatie is dat we ons als binnenvaart beter en duidelijker kunnen profileren, gebruik kunnen maken van elkaars kennis en door ieders netwerk in te zetten meer aandacht kunnen trekken naar en meer reuring kunnen brengen in het paviljoen. Zo kunnen bezoekers niet om de binnenvaart als interessante werkgever heen.

Vandaar dat ook dit jaar de krachten weer gebundeld worden en zullen binnenvaartpartijen zich gezamenlijk presenteren. De Binnenvaartkrant, HEBO, Dari, Vario Shipping, Bosman Container Shipping Group, Koninklijke BLN-Schuttevaer en het BVB zullen samen het Binnenvaart Paviljoen vormen.

Andere partijen kunnen nog aansluiten. Dus mocht u interesse hebben, stuur dan even een mail naar [email protected].

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.