Website in een nieuw jasje

0

Eind 2020 is het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) begonnen met het vervangen van de huidige website. In samenwerking met het Raadhuis, een creatief communicatiebureau dat bestaat uit designers, communicatiestrategen en webdevelopers, is de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuw ontwerp.

Waarom wordt er gewerkt aan een nieuwe website?
“De onlinewereld is veel sneller en dynamischer geworden dan een aantal jaar geleden. De website up-to-date houden, zorgt ervoor dat BVB met de tijd mee blijft gaan.”

“De huidige website van het BVB gaat al tien jaar mee. Niet alleen het ontwerp, maar ook het achterliggende content managementsysteem waarmee we de documenten kunnen publiceren was eigenlijk niet meer van deze tijd. Om een gebruiksvriendelijker systeem te hebben, is er voor een ander platform gekozen: WordPress. Het is voor ons nu veel eenvoudiger om de website te onderhouden. Ook is de website beter leesbaar gemaakt op andere apparaten, zoals een mobiele telefoon of tablet. De doelgroepen van het BVB kunnen daardoor sneller informatie vinden wanneer zij bijvoorbeeld onderweg zijn.”

Dagmar Stolk, communicatiemedewerker bij Bureau Voorlichting Binnenvaart

Wat gaan wij allemaal tegenkomen op de nieuwe website?
“De website gaat er een stuk strakker en moderner uit zien. Er wordt gebruik gemaakt van drie kleuren: donkerblauw, lichtblauw en grijs. Dat zorgt voor een rustige uitstraling. Op de huidige site staat veel informatie bij elkaar. In de nieuwe opzet wordt de navigatie veel overzichtelijker gemaakt door het gebruik van thematische secties. De goede dingen nemen we over. Zo kun je via de startpagina als bezoeker nog steeds direct doorklikken naar het veel geraadpleegde Binnenvaartcijfers.nl en kun je ook nog steeds je route plannen via The Blue Road map. Daarnaast wordt er vanaf de nieuwe website doorverwezen naar de social-mediakanalen van het BVB.”

Wanneer kunnen wij de nieuwe website verwachten?
“Raadhuis heeft voor het BVB het ontwerp opgeleverd en het nieuwe systeem uitgelegd. Het is nu aan mij de taak om de website te voorzien van de juiste content. Dat is nog best even een klus en wanneer de website live gaat is nog niet helemaal duidelijk… maar wél binnenkort!”

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.