- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWärtsilä werkt aan ‘Smart Marine Ecosystem’

Wärtsilä werkt aan ‘Smart Marine Ecosystem’

- Advertentie -

Delen

Voor de transformatie van de maritieme sector werkt Wärtsilä aan een ‘Smart Marine Ecosystem’. Daarvoor past het Finse technologiebedrijf dat vooral bekend is van zijn voortstuwingssystemen, een hoge mate van connectiviteit en digitalisering toe.

“De wereld evolueert en staat voor een nieuw tijdperk waarin systemen steeds meer met elkaar verbonden zijn en dat is nergens zo duidelijk als in de scheepvaartsector. De mogelijkheden die door slimme technologie worden geboden, creëren hierbij een geheel van samenwerking en kennisdeling met klanten, leveranciers en partners”, aldus Roger Holm, President van Wärtsilä Marine Solutions.

 

Ecosysteemdenken

De maritieme industrie heeft te maken met verschillende factoren die een negatieve impact hebben op de bedrijfsvoering en winstgevendheid. De drie belangrijkste factoren zijn volgens Wärtsilä overcapaciteit, ontoereikende brandstofefficiëntie van haven tot haven én tijdverlies bij het binnenvaren van havens en andere gebieden met veel verkeer. Het voorkomen van deze vorm van inefficïentie staat aan de basis van Wärtsilä’s strategie voor het ecosysteemdenken.

Wärtsilä ziet vier primaire krachten die de maritieme sector opnieuw vorm zullen geven:
·        Shared capacity zal de afvulcapaciteit verbeteren en de eenheidskosten verlagen
·        Big Data Analytics zal zowel activiteiten als energiebeheer optimaliseren
·        Intelligent vessels zal geautomatiseerde en geoptimaliseerde processen mogelijk maken
·        Smart ports zal resulteren in vlottere en snellere havenactiviteiten

 

Nieuw tijdperk voor scheepvaart

“Wärtsilä heeft, samen met onze klanten en partners, de ideale positie voor een positieve, alles veranderende ontwikkeling en om de transformatie te leiden naar een nieuw tijdperk van scheepvaart”, aldus Roger Holm.

“Voortbouwend op ons sterke bestaande portfolio van producten, systemen en oplossingen, de breedste in de maritieme sector, en op onze uitgebreide geïnstalleerde basis en industriële knowhow, blijven we doorgaan met de ontwikkeling van slimme technologieën, bedrijfsmodellen en competenties die nodig zijn om een Smart Marine Ecosysteem te creëren.”

 

Vessel-as-a-service

“Onze klanten van onderhoud voorzien betekent hen ondersteunen gedurende de hele levenscyclus van hun apparatuur en installaties. Dit betekent dat we kijken naar de slimste manier om bedrijfsmiddelen te bedienen en te onderhouden, maar ook naar het optimaliseren van de prestaties en zo te zorgen voor de veiligste, milieuvriendelijkste en meest efficiënte bedrijfsprofielen.”

Pierpaolo Barbone, President van Wärtsilä Services, voegt daaraan toe: “In de toekomst zullen we op een meer holistische manier kijken naar de bedrijfsvoering van onze klanten. In plaats van één schip, kunnen we misschien een vloot of zelfs het bedrijf van de klant optimaliseren. Op lange termijn wordt de ‘vessel-as-a-service’ de ultieme manier om installaties en lifecyclemanagement-services te leveren.”

De visie van Wärtsilä op Smart Marine Ecosystem is gericht op een hoge mate van connectiviteit en digitalisering.

Draadloos opladen

Een van de vele voorbeelden van stappen voor de toekomst is dat Wärtsilä, in samenwerking met een scheepseigenaar, met succes een ‘remote control navigatietest’ heeft uitgevoerd. Hierbij worden de activiteiten van het testschip per satelliet over een afstand van 8.000 kilometer aangestuurd. De test werd uitgevoerd met behulp van een satellietcommunicatieverbinding met standaard bandbreedte. Voor de communicatie tussen het schip en het operation work station op afstand werd geen enkele landgebaseerde technologie gebruikt.

Andere opmerkelijke voorbeelden zijn de Wärtsilä HY, een volledig geïntegreerde hybride vermogensmodule. Die combineert motoren, een energieopslagsysteem en vermogenselektronica die geoptimaliseerd zijn om samen te werken. Dat gebeurt met een nieuw ontwikkeld energiebeheersysteem en de draadloze oplaadinnovatie van Wärtsilä voor door accu’s aangedreven schepen.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -