- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWärtsilä neemt Trident over

Wärtsilä neemt Trident over

- Advertentie -

Delen

Technologieconcern Wärtsilä versterkt zijn serviceaanbod met de overname van Trident uit Terneuzen, dat gespecialiseerd is in onderhoud, inspectie en reparatie van schepen onder water. Naar verwachting wordt de overname deze maand afgerond.

Wärtsilä beschikt over uitgebreide ervaring in het aanbieden van onderwaterservices via partners. De overname maakt het mogelijk om de diensten van Trident te integreren met de analytics van een ander dochterbedrijf: Eniram. Eniram is een bedrijf van Wärtsilä dat zich richt op het leveren van energiemanagementsystemen voor de maritieme industrie om brandstofverbruik en uitstoot van gassen te verminderen.

 

Onderwaterservice

De overnameprijs bedraagt 17,5 miljoen euro. De omzet van Trident is circa 9 miljoen euro.

Trident Group, opgericht in 1993, is een toonaangevende marktspeler op het gebied van innovatieve onderwaterservice en gespecialiseerd in reparatie, revisie en onderhoud van voortstuwingssystemen, romp en machines. Met volledig uitgeruste werkplaatsen en gecertificeerd personeel in Nederland, Italië en de Canarische Eilanden bedient het bedrijf klanten over de hele wereld.

 

Minder brandstof

“Deze overname ondersteunt de strategie van Wärtsilä op verschillende fronten, te beginnen bij de doelstelling om duurzame samenlevingen mogelijk te maken met slimme technologie. Minder brandstofverbruik, efficiëntieverbeteringen en een hogere bezettingsgraad staan altijd hoog in het vaandel bij de exploitant”, aldus Tamara de Gruyter, bij Wärtsilä Services vice president voor Noord-Europa en service aan voortstuwingssystemen.

“Tegelijkertijd vormen milieuvraagstukken een integraal onderdeel van de bedrijfsplanning van onze klanten. Trident is een pionier in de ontwikkeling van milieuvriendelijke oplossingen, bijvoorbeeld voor het schoonmaken van de romp.”

 

Synergieën

“We zijn erg enthousiast om ons aan te sluiten bij Wärtsilä”, zegt managing director Adrie Huijbregts van Trident. “We hebben een aantal synergieën tussen de bedrijven vastgesteld, zoals het vermogen om meer specifieke producten te ontwikkelen dankzij de toegenomen kennis en zo onze klanten een nog beter aanbod te bieden.”

Trident en Wärtsilä hebben eerder samengewerkt op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Een van de resultaten van deze samenwerking was de gezamenlijk ontwikkelde Wärtsilä-Trident Thruster preservation bag. Deze ‘zak’ beschermt thrusters tegen corrosie en beschadiging van schepen als ze tijdelijk worden opgelegd.

foto’s: Trident Group

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -