Wärtsilä: apart bedrijf voor onderdelen klassiekers

0

Wärtsilä heeft een dochteronderneming opgericht die onderdelen levert voor oudere Wärtsilä 4-stroke motoren. QuantiParts, volledig in handen van Wärtsilä, opereert vanuit Nederland en bedient klanten in de maritieme sector wereldwijd (en ook voor locomotieven en energiecentrales).

QuantiParts biedt OEM-onderdelen (Original Engine Manufacturer) voor klassieke medium- en highspeed 4-stroke Wärtsilä-motoren, zoals Deutz, Stork, Bolnes, Sulzer A/S, Poyaud, SACM en Crepelle. De nieuwe organisatie is gevestigd in Zwolle en kan putten uit een voorraad van bijna 5,5 miljoen componenten voor meer dan 40 verschillende typen motoren.

 

Klassieke motoren

Het productportfolio van QuantiParts bestaat uit onderdelen voor klassieke motoren die niet meer geproduceerd worden. ‘We zien veel groeipotentieel in dit segment’, aldus Pierpaolo Barbone, president Services en executive vice president van Wärtsilä Corporation.

In 2014 was de omzet van de klassieke Wärtsilä-motoronderdelen rond de 80 miljoen euro. QuantiParts biedt werk aan ongeveer 70 mensen in Zwolle en Frankrijk. Alle werknemers zijn voormalig Wärtsilä-werknemers die de Wärtsilä-kennis en -ervaring meebrengen.

‘We zijn erg enthousiast over ons nieuwe bedrijf’, zegt directeur Michel Kubbinga. ‘We willen er zeker van zijn dat onze klanten de zorg voor hun volwassen motoren kunnen voortzetten en snel en flexibel hun benodigde onderdelen ontvangen.’

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.