- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWalstroom en wifi in Roode Vaart

Walstroom en wifi in Roode Vaart

- Advertentie -

Delen

Het Havenbedrijf Moerdijk biedt in de Roode Vaart sinds kort verbeterde faciliteiten bij de wachtsteigers voor de binnenvaart. Schippers kunnen er gebruik maken van walstroom en wifi. Vanaf 1 juni is er ook drinkwater beschikbaar.

Het uitgangspunt voor het Havenbedrijf was het verbeteren en verduurzamen van de faciliteiten. De walstroomvoorziening maakt het voor meer schepen mogelijk om hun dieselgeneratoren en aggregaten uit te schakelen wanneer ze aan de kade liggen. Daardoor komen ter plaatse geen emissies vrij en is er minder geluidsoverlast.

Verder zijn de parkeervoorzieningen uitgebreid en is het gebied voorzien van nieuwe, duurzame openbare verlichting. Ook is er nieuwe beplanting gekomen. De diversiteit van het groen vormt een aantrekkelijk verblijfsgebied voor vlinders en bijen.

 

Tarieven

Om de nieuwe voorzieningen kostendekkend te maken, worden deze aangeboden tegen een kleine vergoeding, aldus Havenbedrijf Moerdijk. “Schippers betalen alleen voor wat zij afnemen. Dit zorgt tevens voor een bewuster en duurzamer gebruik. De tarieven zijn gelijk aan de tarieven in de andere Nederlandse zeehavens.”

Bediening van de faciliteiten kan via de app Walstroom of via www.walstroom.eu.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -