- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsDe Wandelgang vaart mee voor Sophia

  De Wandelgang vaart mee voor Sophia

  - Advertentie -

  Delen

  Wandelgangers luisterden 17 mei naar Heleen van Ommen (kinderhematoloog) en Paulina Wielaard (fondsenwerving) over wat zich afspeelt in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Daarbij zijn euro’s de ‘brandstof’ voor inzet, genezing en ontwikkeling. Het kinderthoraxcentrum werd bijvoorbeeld mogelijk dankzij sponsorgelden. Binnenvartsociëteit De Wandelgang schonk 1.000 euro.

  Het Sophia is een wereldbekende academische wereld waar het kind centraal staat en onderzoek met onderwijs samengaan. Het gespecialiseerde ziekenhuis bestaat 155 jaar. Het is het oudste en grootste kinderziekenhuis, heeft meer dan vijftig specialismen, 2.100 medewerkers, 350 lopende onderzoekprojecten, jaarlijks meer dan 100.000 kliniekbezoeken en 6.000 opnames. En er komen per jaar meer dan 2.000 baby’s ter wereld.

  Door bereikbaarheid, betrokkenheid en apparatuur kan een diagnose snel worden gesteld zodat het levens kan redden. Iets dat zeker binnen de kinderhematologie telt.

   

  ‘Varen voor Sophia’

  “Als je door de haven vaart, ben je pas trots op Rotterdam.” Dergelijk taalgebruik kweekt sympathie te midden van maritieme ondernemers, ondervonden de dames van het Sophia. Natuurlijk kwamen ze niet voor niets! Door het contact met de Havendienst over een sponsoractie ontstond het idee: voor elke 50 euro krijgt de sponsor een kapiteinspet. Ja leuk, maar hoe komen we dan aan zoveel petten? Van Sophia Ambassadeur Arthur Bauw kregen ze er 4.000 voor de ludieke actie ’Varen voor Sophia’.

  Toen secretaris Robbert Klaverdijk en de andere bestuursleden van De Wandelgang daarvan hoorden, zeiden ze: “Varen kunnen we! Daar doen we aan mee.”

  De maandelijkse sociëteitsbijeenkomst in mei was hiervoor de kick-off: alle Wandelgangers ontvangen een mail waarin vermeld staat hoe ze kunnen sponsoren én ze worden uitgenodigd om op 18 april 2019 met een botenparade mee te varen. Een verlichte parade op de Maas, ofwel een feel good event, dat zowel voor de haven als voor het Sophia, het bedrijfsleven, de maritieme wereld en De Wandelgang publiciteit oplevert. Diverse maritieme bedrijven zullen deelnemen. De Wandelgang organiseert zelf een schip… Of de dames voldoende petten hebben…?

  Binnenkort is op een speciale website, www.varenvoorsophia.nl, alles te vinden over de actie, inclusief alle deelnemende partijen.

   

  Foto: Heleen van Hoppen, Alexander Wanders, Robbert Klaverdijk en Paulina Wielaard (vlnr)

  tekst en foto: Johan de Witte

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -