Waarom is tweede kolk Eefde er nog steeds niet?

0

"Waarom is er nog steeds geen besluit genomen over de capaciteitsverruiming sluis Eefde waarvoor al enkele jaren een planstudie loopt?" Dat vraagt Tweede Kamer-lid Arie Slob van de ChristenUnie aan minister Schultz. Net als zijn collega’s Pieter Omtzigt en Sander de Rouwe wil hij uitleg van de minister van Infrastructuur en Milieu over de stremming van de sluis bij Eefde.

Lees ook: ‘CDA wil opheldering over sluis Eefde’

Slob vraagt Schultz of ze bereid is op korte termijn een besluit te nemen over de planstudie naar Sluis Eefde. Hij is voorstander van de bouw van een extra kolk, en wel zo snel mogelijk. "Klopt het dat bij een besluit in 2012 de bouw van een nieuwe sluiskolk pas in 2016 zal beginnen? Kan dit worden versneld?"
De financiering is nog niet rond en Slob vraagt Schultz daar een oplossing voor te vinden: "Klopt het dat er voor de bouw van een tweede sluiskolk nog een tekort is? Hoe groot is dit tekort en bent u bereid dit tekort op te lossen?"

Nu de sluis in Eefde wel eens voor lange tijd gestremd zou kunnen zijn, ondervinden de scheepvaart en het bedrijfsleven aan het Twentekanaal daarvan ernstige schade. Die economische schade was volgens Slob niet ontstaan als er al een tweede sluiskolk was geweest.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.