- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVT laat twee chemietankers bouwen

VT laat twee chemietankers bouwen

- Advertentie -

Delen

In 2023 breidt de VT Group zijn vloot uit met de VT Vilnius en de VT Valencia. De twee zusterschepen zijn bestemd voor chemievervoer op de Rijn en in de ARA-regio.

Scheepsbouwer Gebr. De Jonge levert de VT Vilnius en VT Valencia, in samenwerking met Breko, naar verwachting in april en juni 2023 op. TB-Plus verzorgde het financieringstraject.

Meerdere stoffen tegelijk vervoeren

De vaartuigen zijn 85 meter lang en 9,60 meter breed en hebben een inhoud van 1.830 kubieke meter. VT  Group verwacht de schepen te gaan inzetten in het high-end segment van de chemiemarkt. “Door het rvs leidingsysteem zijn de nieuwe schepen geschikt voor een uitgebreid pakket aan chemicaliën”, legt Niels Groenewold, eigenaar van VT, uit. “Door de dubbele segregatie kunnen de Vilnius en de Valencia bovendien meerdere stoffen tegelijkertijd laden.”

Door de nieuwe toevoegingen aan de vloot neemt het aantal schepen dat onder de vlag van Verenigde Tankrederij vaart toe tot 45 vaartuigen wereldwijd.

Meer interesse voor vervoer over water

“Met de Vilnius en de Valencia binnen de vloot kunnen wij zowel aan onze bestaande klanten extra ladingpakketten aanbieden, als ook nieuwe klanten bedienen”, verwacht Groenewold. “We zien immers dat vanuit de industrie de interesse in binnenvaarttransport toeneemt, in lijn met de breder waargenomen modal shift.”

De chemietransporten met de schepen gaan naar verwachting plaatsvinden in de regio Amsterdam- Rotterdam-Antwerpen en op de Rijn. De ARA-regio en de Rijnoeverstaten zijn de voornaamste gebieden waarin VT Group opereert, naast onder meer Zweden, Spanje, Panama en het Midden-Oosten.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -