- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVorst legt scheepvaart in Zuid-Duitsland plat

Vorst legt scheepvaart in Zuid-Duitsland plat

- Advertentie -

Delen

Door ijsvorming kan sinds maandag 23 januari niet meer worden gevaren op het Main-Donau-kanaal. Alle schepen die zich nog op het kanaal bevinden, worden naar havens en ligplaatsen begeleid.

IJsbrekers hebben een hele week op volle toeren gewerkt om de vaargeul vrij te houden. Dat is nu door de barre temperaturen niet meer te doen.

De aanhoudende vorst is ook een grote belasting voor de sluisdeuren. Afgelopen weekend waren elektriciens, mechanici en waterbouwers druk aan de slag om vastgevroren sluisdeuren weer in beweging te krijgen. Regelmatig zaten schepen vast in sluizen.

Het WSA in Nürnberg heeft de scheepvaart op het hele kanaal tussen Bamberg en Kehlheim stilgelegd. Ook op de Main en de Donau kan op sommige plaatsen niet worden gevaren. Het is afwachten wanneer de ijsbrekers weer in actie kunnen komen. Voorlopig blijven de temperaturen zeer laag.

 

Neckar

Op de Neckar moest zaterdag 21 januari de sluis in Neckargemünde door ijsvorming worden gestremd. Gisteren werd ook de sluis Schwabenheim gestremd. Zo’n 25 vrachtschepen worden tussen Mannheim en Hirschhorn opgehouden.

Naast de sluizen krijgen ook stuwen het hard te verduren. Om bevriezing te voorkomen houdt de vaarwegbeheerder de waterstand laag. Op de Neckar zijn sinds vandaag ijsbrekers aan de slag.

 

foto: Een webcam van de WSV op de Neckar

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -