Vlaamse havens laten zich van beste kant zien

0

 

De Vlaamse havens laten zich op zondag 20 september van hun beste kant zien. In Antwerpen, Gent, Oostende en Zeebrugge zijn allerlei activiteiten, exposities en zetten bedrijven hun deuren open voor het publiek.

Antwerpen heeft als thema: ‘Er zit meer muziek in de haven dan je denkt’. Op verschillende locaties in de haven krijgen bezoekers de kans een keertje ‘backstage’ te gaan om het dagelijkse reilen en zeilen te ontdekken in een wereldhaven als Antwerpen. Er zijn muziekoptredens door getalenteerde havenwerknemers. Gratis pendelbussen brengen bezoekers van de ene naar de andere locatie.

 

Banen

Aandacht is er ook voor het werk in de haven. Die telt meer beroepen dan die van kapitein of havenarbeider waar veel mensen het eerst aan denken als het over werkgelegenheid in de haven gaat. Het brede aanbod is te ontdekken in een nautisch en een technisch beroependorp op de rechter Scheldeoever.

In het nautische dorp aan Kattendijkdok-Westkaai kunnen bezoekers terecht op een van de vaartuigen die daar liggen. Het gaat onder meer om het baggerschip De Neus, de gloednieuwe peilboot Echo en de boeienlegger Zeeschelde. In het technisch beroependorp aan kaai 102 (Loodglansstraat 5) ontdek je welke beroepsmogelijkheden mensen met een technisch profiel hebben in de haven.

 

Havencentrum Lillo

Op de rechter Scheldeoever kan men ook terecht bij de douane, windenergiebedrijf Vleemo, opslagbedrijf Vollers Belgium en het Havencentrum in Lillo. Op de linker Scheldeoever ontvangen Bilfinger, gespecialiseerd in dienstverlening aan de industrie, ISEC Training Plant, dat verrassende veiligheidsopleidingen geeft, en de MPET-terminal aan het Deurganckdok bezoekers. De zeescouts zorgen bij de Thonetlaan met een roei- en zeilwedstrijd voor een sportieve noot.

Kijk voor het complete programma, ook in de andere havens, op www.vlaamsehavendag.be.

Op de Handschoenmarkt in Antwerpen staat een container die geen goederen bevat, maar muzieknoten. Door de geluidsgaten kunnen voorbijgangers in de sfeer komen van wat hen op de Vlaamse Havendag te wachten staat.
Op de Handschoenmarkt in Antwerpen staat een container die geen goederen bevat, maar muzieknoten. Door de geluidsgaten kunnen voorbijgangers in de sfeer komen van wat hen op de Vlaamse Havendag te wachten staat.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.