Video’s voor veiligheid en vaarplezier op het water

0
Beeld uit de trailer van de videoserie.

Watersport TV en Vaarplezier brengen twintig korte, informatieve video’s voor beginnende en meer gevorderde watersporters. Ze behandelen diverse onderwerpen die moeten zorgen voor meer veiligheid en vaarplezier op het water.

In samenwerking met EOC Verzekeringen, Besto en mediapartner Boten te Koop hebben Watersport-TV en Vaarplezier de video’s gemaakt. Daarin komen korte en overzichtelijke items aan bod die per keer een specifiek onderwerp uit de watersport behandelen. Deze onderwerpen worden in circa drie minuten belicht in een praktijksituatie; dus op het water of met de attributen onder handbereik.

Van regelgeving tot techniek

De eerste video’s staan inmiddels online. In de komende tijd worden elke week twee nieuwe afleveringen aan de serie toegevoegd.

Onderwerpen die behandeld worden zijn bijvoorbeeld de regelgeving (voorrang op drie verschillende koersen, verkeersborden), verlichting (met praktijkvoorbeelden), manoeuvreren (boot aanleggen, ankeren), techniek (buitenboordmotor), veiligheid (zwemmen, reddingsvesten) en rekening houden met grote schepen in het vaarwater.

EOC

In samenwerking met verzekeraar EOC en Besto worden met name de veiligheidsaspecten van het varen uitgelicht en verduidelijkt. Mediapartner Boten te Koop ondersteunt in het verspreiden van de video’s. Ook andere partijen worden uitgenodigd om de video’s te verspreiden onder klanten en relaties en daarmee de vaarveiligheid én het vaarplezier in Nederland te vergroten!

Zeker voor beginnende watersporters zijn de video’s een ‘must’, vinden de initiatiefnemers. Ze zijn te zien via www.watersport-tv.nl (klik op ‘Vaarplezier de Serie’).

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.