Verrassend en vervreemdend  

0

Zelfs vertrouwde dingen kunnen er heel anders uitzien als je ze van een andere kant bekijkt. Verrassend, vervreemdend zelfs. Of het nu een tanker of een ruim met erts is. Dat bewijzen de foto’s van Paul Breuker.

breuker_4aNormaal houdt hij zich bezig met sociaaldocumentaire fotografie. De Nijmegenaar woont in stadsdeel Lent en kruist per fiets dagelijks de Waal naar zijn werk in de stad. Halverwege stopt Breuker geregeld om de onder hem passerende schepen vast te leggen.

“Zonder vooropgezet plan, gewoon uit nieuwsgierigheid”, zegt hij. “Wanneer het precies is begonnen, weet ik niet meer. Maar al snel hing ik over de reling om de schepen recht van boven te kunnen fotograferen. Met wonderbaarlijk gevolg.”

 

Take me to the river

Dat leverde een verzameling bijzondere foto’s van dekken, ruimen en ladingen op. Daarvan heeft Breuker een boek samengesteld: Take me to the river. Het is een ode geworden, aan de schepen en aan de Waal. Een kleurrijk boek, dat deze week gedrukt wordt en binnenkort te koop is (voor € 16,-, exclusief verzendkosten).

Bestellen kan door een mail te sturen naar: [email protected].

 

breuker3b

 

breuker3a

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.