- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSteun voor Smart Fender Systeem

Steun voor Smart Fender Systeem

- Advertentie -

Delen

Het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden geeft 25.000 euro subsidie aan FactoryLab uit Zwijndrecht. Dat bedrijf gebruikt het geld voor een onderzoek naar de haalbaarheid van zijn ‘Smart Fender Systeem’, dat havenbeheerders kan helpen bij het effectief en veilig gebruik van ligplaatsen.

De adviescommissie van het MKB-katalysatorfonds noemt het project “vernieuwend en duurzaam”. Als de ontwikkeling van het systeem haalbaar blijkt, levert dat volgens de adviescommissie economisch voordeel op voor de regio Drechtsteden.

FactoryLab wil de rubberen fenders op ligplaatsen voorzien van sensoren die onder meer schade, de staat van onderhoud en de bezetting (ligt er een schip?) kunnen meten. Die informatie is direct zichtbaar voor de havenbeheerder. Die kan daardoor bijvoorbeeld snel ingrijpen bij schade en beter bepalen wanneer onderhoud nodig is. Het systeem geeft ook inzicht in hoeveel ligplaatsen vrij zij en waar die zijn.

Gertjan Strietman van FactoryLab denkt dat de ontwikkeling van de Smart Fender zal bijdragen aan het SmartPortSystems-programma van het bedrijf. “De reeds bestaande vraag uit de markt en de bereidheid van de haven van Rotterdam om als testlocatie op te treden, bevestigen dat dit een succes kan worden. Daarom investeren we zelf flink in dit project. De subsidie van het MKB-katalysatorfonds geeft ons daarbij extra wind in de rug.” FactoryLab investeert zelf 39.500 euro in het project.

 

Voorop durven lopen

FactoryLab Factory Lab is gevestigd in Zwijndrecht, werkt nauw samen met zusterbedrijf en plaatsgenoot Straatman Machinefabriek en een reeks aan toeleveranciers in de regio. Wethouder Robert Kreukniet: “We zeggen het misschien niet vaak genoeg hardop, maar we zijn als gemeente, als regio, enorm trots op dit soort innovatieve bedrijven die voorop durven te lopen in een sterk concurrerende wereldwijde markt.”

 

MKB-katalysatorfonds Drechtsteden

Het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden is door de regionale overheid opgericht om te investeren in de innovatiekracht van de regio en zo de ambities van ‘Samen Stad aan het Water, Samen Maritieme Topregio’ kracht bij te zetten. Het fonds levert regionale MKB-bedrijven co-financiering voor innovaties , maar biedt ook netwerken en faciliteiten. Het fonds is ondergebracht bij de Duurzaamheidsfabriek, waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samenwerken aan innovatie op het terrein van duurzaamheid, maritieme techniek en energie.

 

 

foto: Wethouder Robert Kreukniet (Zwijndrecht) en Gertjan Strietman van FactoryLab.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -