Vernieuwende voorlichting in Amsterdam

0

Het BVB heeft op twee locaties in Amsterdam informatieborden over de binnenvaart geplaatst. Het is een vernieuwende vorm van voorlichting, want passanten kunnen de borden “uitlezen”  met hun smartphone of tablet.  

Op de Haparandadam bij de autosteiger en op steiger 14 (vlak bij het Centraal Station) komen voorbijgangers dankzij de borden te weten wat binnenvaart is en presteert. Om de borden te bekostigen kreeg Bureau Voorlichting Binnenvaart een financiële bijdrage van de afdeling Noord-Holland van BLN-Koninklijke Schuttevaer.

Cees de Baare, operationeel beleidsmedewerker binnenvaart bij het Havenbedrijf Amsterdam, en Andries de Weerd, regiovertegenwoordiger IJsselmeer en Noord-Holland van BLN-Koninklijke Schuttevaer, onthulden de nieuwe borden op donderdag 11 juni.

 

Digitale laag

De informatieborden van het BVB laten het publiek op een vernieuwende manier kennismaken met de kracht van de Nederlandse binnenvaart. Aanvullend op de tekst en afbeeldingen op het bord bestaat de mogelijkheid om het bord met een smartphone of tablet te scannen. Met de app Layar ontstaat namelijk een digitale laag met meer foto’s, YouTube-filmpjes en links naar websites waar mensen meer informatie kunnen vinden.

De interactieve informatieborden staan inmiddels op verschillende plekken in Nederland langs het water. Nu dus ook in de hoofdstad.

Cees de Baare (links) van Havenbedrijf Amsterdam en Andries de Weerd van BLN-KSV onthulden de borden. (foto BVB)
Cees de Baare (links) van Havenbedrijf Amsterdam en Andries de Weerd van BLN-KSV onthulden de borden. (foto BVB)

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.