Verkoop gebruikte motorjachten verdubbeld

0

Gebruikte motorjachten zijn opeens weer in trek. De jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging, de brancheorganisatie van de watersport, melden een spectaculaire groei van het aantal verkochte gebruikte motorjachten.

In het eerste kwartaal van 2015 werden er 103 procent meer verkocht dan in het eerste kwartaal van 2014.  De verkoop van zeiljachten steeg vele minder hard: 9 procent.

Waar de verdubbeling van het aantal verkochte motorjachten aan te danken is, is HISWA Vereniging niet helemaal duidelijk. ‘Wellicht speelt hier een positief effect van de toenemende vergrijzing: meer oudere watersporters wensen meer comfort en gemak en maken de overstap van een zeil- naar een motorjacht.’

 

Realistische prijzen

‘Het herstel begint door te zetten’,  aldus Mattijs van Baalen, voorzitter van de Bedrijfsgroep Makelaars van HISWA Vereniging. ‘We merken duidelijk dat de markt een positieve impuls krijgt. Het prijsniveau is goed en verkopers zijn veel realistischer over de waarde van hun boot.’

De gemiddelde tijd dat een gebruikte boot te koop ligt, nam af. Begin 2014 duurde het nog 329 dagen voordat een motorjacht verkocht werd, nu staat het gemiddeld 280 dagen te koop. Een zeiljacht wachtte 306 dagen op een nieuwe eigenaar; in het eerste kwartaal van vorig jaar was dat 398 dagen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.