Studenten lopen mee met havenbazen

0

Deze week is de zevende editie van de Mainport Meewerkdagen (MMWD). Dit is een initiatief van de Jong Havenvereniging met als doel studenten kennis te laten maken met de carrièremogelijkheden in en rondom de Rotterdamse haven.

De studenten lopen mee met ondernemers uit de haven. Dat zijn niet de minsten. De week werd maandag 18 mei afgetrapt met een ontmoeting tussen CEO Harold Linssen van scheepswerf KeppelVerolme en Intan van Casand, student aan de Rotterdam Mainport University.

‘We willen Intan in korte tijd een goed beeld meegeven van onze organisatie.’ licht Linssen toe, die Havenman van het Jaar 2014 is. ‘Het is belangrijk om studenten te laten zien wat wij doen, zodat zij weten dat werken bij een Nederlandse scheepswerf ook een mogelijkheid is na de studie.’

 

Carrière

Het bezoek van Intan is slechts één voorbeeld van de vele matches tijdens de Mainport Meewerkdagen. Een week lang krijgen Rotterdamse studenten de mogelijkheid een dag(deel) mee te draaien binnen een bedrijf of organisatie in de Rotterdamse haven.

De afgelopen jaren zijn tijdens elke MMWD zo’n 150 studenten geplaatst. Het belang daarvan neemt toe: de komende jaren staat de haven voor grote uitdagingen, zowel aan operationele als aan dienstverlenende kant, vindt Jong Havenvereniging. Voorzitter Elias Becker benadrukt de diversiteit aan carrièremogelijkheden in de haven: ‘We zien een grote diversiteit in studieachtergronden tijdens de MMWD, zoals studenten van de studie Integrale Veiligheidskunde, maar ook Logistiek & Technische Vervoerskunde of juist Communicatie en Economie. Die verschillende invalshoeken zijn van groot belang bij het oplossen van de uitdagingen die er in de haven liggen.’

 

Ambassadeurs

Ook dit jaar doen er weer veel bedrijven mee. Een aantal zijn inmiddels ambassadeur van de MMWD geworden, zoals het Loodswezen, Havenbedrijf Rotterdam, Broekman en APMT. Daarnaast openen ook nieuwe deelnemers hun deuren voor studenten, waaronder KeppelVerolme, Botlek Tank Terminal en ECT.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.