Vakbeurs Transport & Logistics

0

Op 6, 7 en 8 november ontmoeten verlader en logistiek dienstverlener elkaar tijdens Transport & Logistics in Rotterdam Ahoy. Transport & Logistics is een vakbeurs waar zaken doen, kennis vergaren en netwerken centraal staan.

Ook het BVB is aanwezig tijdens deze beurs. Zo verzorgt het BVB op donderdag 8 november om 14.00 uur een seminar over de uitdagingen die modal shift-projecten met zich meebrengen. BVB’s logistiek adviseur Kees Modderman neemt de bezoeker mee in de logistieke puzzel die het BVB dagelijks met verladers probeert op te lossen in hun overweging vervoer over water in te zetten in hun keten.

Het veranderen van modaliteit heeft niet alleen invloed op de (externe) logistieke processen, maar ook op de interne processen. Zo kunnen volume, levertijd en frequentie veranderen en zal er op een andere manier op- en overslag plaatsvinden. Het BVB informeert verladers over de voordelen en mogelijkheden van de binnenvaart en geeft concreet en onafhankelijk maatwerk advies.
Daarnaast zal het BVB samen met Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB) met de VR-bril met binnenvaartsimulatie aanwezig zijn op de beursvloer voor binnenvaartbeleving. Bezoe­kers kunnen dan zelf virtueel aan boord stappen en een stukje varen.

Tevens zullen het BVB en het EICB informatie geven over de binnenvaart in het algemeen en meer specifiek logistieke voorlichting geven aan verladers en logistieke dienstverleners die de beurs
bezoeken.

U kunt de beurs en seminars gratis bezoeken. Wel even registreren van tevoren op www.easyfairs.com.

 

Aankomende evenementen

Het najaar zit vol met evenementen. Het BVB probeert zoveel mogelijk te voldoen aan verzoeken die we binnen krijgen om de binnenvaart ergens te promoten of voorlichting te geven. Bij alle verzoeken kijken we uiteraard of het haalbaar is en wat we daar kunnen toevoegen. Met name als het gaat om beroepenoriëntatie vinden we dat we hier zoveel mogelijk op moeten inspelen gezien het groeiende tekort aan goed personeel.

Een evenement waar we in ieder geval aanwezig zullen zijn is het McPort-event in EIC Mainport in Rozenburg op 14 november. Hier krijgen die dag 500 vmbo-leerlingen een inkijkje in beroepen in de haven. Het binnenvaartgedeelte wordt door ons verzorgd.

Die dag is tevens een vmbo-netwerkbijeenkomst in Papen­drecht, waar we ook de opties van werken aan boord onder de aandacht brengen bij oriënterende vmbo-jongeren.

Film in stationshal Rotterdam

In de stationshal van het Centraal Station in Rotterdam hangt een enorm scherm waarop beelden uit de Rotterdamse haven worden getoond. Hier draaien al films van de binnenvaart waar we een aantal jaren geleden voor bemiddeld hebben.

Nu was de productiemaatschappij op zoek naar nieuwe beelden over binnenvaartactiviteiten in de haven. Het liefst ook vanuit een menselijke kant met een familie/gezin aan boord.
De familie Schapers van de Fixut Maris wil hier wel aan meewerken. Als alles mee zit zullen de opnames 18 november plaatsvinden aan boord.

We zijn benieuwd naar het resultaat! We laten het u weten als de film live te zien is in de stationshal.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.