TOS lanceert ASD-training

0

TOS (Transport & Offshore Services) start met een nieuwe dienst. Naast personeel, ship deliveries en technisch management biedt TOS nu ook een opleiding tot ASD-kapitein. Het programma is speciaal ontwikkeld om (ervaren) sleepbootkapiteins in een relatief korte tijd, afhankelijk van het startniveau, op te leiden tot een volwaardige ASD-kapitein. Een ASD-sleepboot wordt aangedreven door een azimuth stern. TOS biedt deze service op iedere locatie ter wereld met de draagbare sleepboottrainingssimulator NAUTIS.

ITS 2012
TOS lanceerde de opleiding tijdens ITS 20212 in Barcelona. De beurs en conferentie over sleepvaart, werkschepen, berging en calamiteitenbestrijding vindt deze week in Barcelona plaats.

Ronald van der Kolk, Manager Division Nautical & Technica (rechts) en Cor de Ridder, Senior ASD-Instructeur.

“Door het grote aantal uitgevoerde ship deliveries (met name ASD sleepboten) is TOS gespecialiseerd in het leveren van ASD-kapiteins en het overvaren van ASD-sleepboten. Ook bieden wij de nieuwe bemanning op de eindbestemming een kort inwerktraject. Deze dienstverlening heeft geleid tot een volwaardige ASD-opleiding”, aldus Ronald van der Kolk, Manager Division Nautical & Technical.
“We merkten dat ship delivery-klanten onze on-the-spot training zeer op prijs stelden. Met de lancering van het ‘ASD Training Program’ kunnen we een gedegen opleiding bieden, die voor de klant zeer flexibel en op maat gemaakt is. Bovendien voldoet het opleidingsmateriaal aan de meest recente STCW & IMO vereisten.”

ASD Training Program
Het cursusmateriaal wordt aangepast aan de opleidingseisen en is speciaal ontwikkeld voor (ervaren) sleepbootkapiteins. In overleg met de klant stelt TOS het ervaringsniveau van de kapiteins vast, waarna de opleiding start met een gedegen theoretische basis.
Theorie en praktijk wisselen elkaar continu af met behulp van de draagbare sleepboottrainingssimulator NAUTIS en de werkelijke ASD-sleepboot. Van der Kolk: “We zijn in staat een ASD-opleidingstraject aan te bieden terwijl de operationele activiteiten doorgang kunnen vinden. Een uniek aanbod, waarbij de klant centraal staat.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.