MOB-oefening op pontje Keimpetille

0

Op dinsdag 22 mei hebben de vrijwilligers van het KNRM-station Harlingen samen met 25 vrijwillige schippers en maten van het pontje van Keimpetille MOB-oefeningen (man over boord) gehouden.

In diverse scenario’s leerden de pontvaarders hoe ze met het vaartuig naar een drenkeling kunnen manoeuvreren en hoe die persoon – al dan niet in bewusteloze toestand verkerend – uit het water moet worden gehaald. Bij elk scenario vielen twee vrijwilligers van de KNRM overboord; hun twee collega’s gaven tips aan de bemanning hoe te handelen en waar men op moet letten.

Maritieme Academie Harlingen
De fietspont van Keimpetille kwam in 2011 na bijna vijftig jaar weer in de vaart. Het vaart op het Van Harinxmakanaal tussen Keimpetille en Tsjeppenbur heen en weer. In het eerste jaar dat het pontje voer, zijn alle vrijwillige schippers en maten opgeleid bij de Maritieme Academie in Harlingen. De veiligheidstraining met de KNRM was daarop een vervolg.
Naar aanleiding van de oefening hebben de KNRM’ers nog een aantal kleine aanpassingen aan het pontje voorgesteld met het oog op de veiligheid.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.