Survivalkamp de Singel [Ingezonden]

0

Elke twee jaar gaan de VO-kinderen van internaat de Singel tijdens het Hemelvaartweekend op survivalkamp. Deze keer was de bestemming een camping in Valkenburg. De jongeren zetten zelf hun tent op en koken ook zelf een keer hun avondeten, wat soms tot verrassende resultaten kan leiden. We hebben veel geluk met het weer. Prachtig zomerweer!! De stemming zit er dan ook goed in.

Samen met 23 jongeren hebben we onze hoogtevrees / claustrofobie / conditie en doorzettingsvermogen getest. Abseilen, klimmen, grotfietsen, steppen, vlotvaren en dropping stonden o.a op het programma. Het is altijd weer een verassing hoe jongeren zich door de beproevingen heenslaan en wat een bikkels het zijn.
Naast het ‘afzien’ was er natuurlijk ook gelegenheid voor minder vermoeiende activiteiten. Spelletjes, slenteren door Valkenburg, ijsje eten, luieren in de zon, waren zeer welkom naast het intensieve programma. Door de fantastische inzet van de jongeren bij het opruimen van het kamp was er nog tijd over om te gaan rodelen. Afgezien van wat schaafwonden is iedereen er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.
Toen het tijd werd om de terug naar het internaat te gaan, konden we moe maar voldaan terugkijken op een zeer geslaagd kamp. We kijken alweer uit naar 2014.

Judith de Haas,
Internaat De Singel

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.