Gedeeltelijke stremming Prinses Beatrixsluis

0

Rijkswaterstaat voert van 23 tot en met 29 juni werkzaamheden uit aan de Prinses Beatrixsluis. Er wordt een sluisdeur vervangen. Recreatieschippers worden omgeleid via het Merwedekanaal om aan lange wachttijden bij de Prinses Beatrixsluis te ontkomen.

Tijdens de werkzaamheden is de westelijke sluiskolk gestremd. Naar verwachting geeft dit extra wachttijden bij de oostelijke sluiskolk van Prinses Beatrixsluis. Bij eerdere werkzaamheden liepen die soms op tot zeven uur. Daarom wordt de recreatievaart omgeleid via het Merwedekanaal (Koninginnen­sluis en Zuidersluis).
"Beroepsscheepvaart van beperkte afmetingen krijgt het advies om ook om te varen via het Merwedekanaal", aldus Rijkswaterstaat. "Deze route is behalve sneller, ook veiliger voor schepen met beperkte afmetingen."
Op werkdagen is de route open tussen 06.00 en 22.00 uur, op zaterdag van 07.00 tot 22.00 uur en op zondag 10.00 tot 19.00 uur. Schippers dienen zich op het Merwedekanaal te houden aan de maximumvaarsnelheid van 4,5 kilomter per uur.

Actuele informatie
Schippers kunnen gebruik maken van de gratis sms-dienst. Tijdens de stremming kunnen ze zich aanmelden door een sms met ‘RWS Beatrix’ te sturen naar 1008. Hierna ontvangen zij zes keer per uur een gratis sms-bericht met de actuele wachttijden.
Schippers kunnen ook de actuele wachttijden opvragen op de mobiele website. Daarop is ook te lezen of de wachttijden oplopen of juist afnemen. Ook op de Twitter-pagina worden de wachttijden aangegeven.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.