- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStuw Roermond hersteld en inzetbaar

Stuw Roermond hersteld en inzetbaar

- Advertentie -

Delen

Stuw Roermond is weer helemaal hersteld. Afgelopen week zijn de laatste brugdelen erop geplaatst. Ook het laatste laswerk is afgerond en geïnspecteerd. De stuw is sinds 29 april weer volledig inzetbaar.

In februari dit jaar bleek dat er scheuren zaten in een aantal jukken. Met een schoorconstructie van buizen zijn de jukken tijdelijk verstevigd. Ook is er onder water gelast aan de jukken.

“Om aan de stuw te kunnen werken moesten we de brug die over de stuw loopt, verwijderen”, aldus Rijkswaterstaat. “Deze brug wordt gebruikt door de stuwkraan bij hoogwater. Met de kraan kunnen we de schuiven in de stuw verwijderen zodat het water sneller weg kan stromen. Nu de stuw stabiel is en alle delen van de brug weer op hun plek liggen, kan de kraan ook weer worden ingezet.”

De tijdelijke schoorconstructie is intussen weer verwijderd.

Vervangen

Stuw Roermond is bijna honderd jaar oud en een rijksmonument. De stuw zorgt ervoor dat het waterpeil geregeld kan worden binnen stuwpand Roermond (het deel van de Maas tussen stuw Linne en stuw Roermond).

De stuw moet op termijn worden vervangen. Dat is voorzien rond 2035. In 2023 staat nog een keer groot onderhoud aan de stuw gepland.

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -