Studenten ontwerpen schip voor Suriname

0

Mbo-studenten van het Da Vinci College en hbo-studenten van Hogeschool Rotterdam gaan samen een schip ontwerpen voor het Coppename/ Wayambo-gebied in Suriname. Donderdag 16 februari vond bij Leonardo Experience in Dordrecht de kick-off plaats van het project ‘Binnenvaartschip als testfaciliteit’.

De opdracht komt van Stichting Steunfonds Bundung Vocational Trainings Institute. Daar hadden ze een droom: een schip bouwen dat voor het Coppename/Wayambo-gebied de bereikbaarheid van de binnenlanden aanzienlijk verbetert. Op het schip komen medische en educatieve toepassingen.

Ontwerp
Studenten van het hbo (werktuigbouwkunde, civiele technieken, logistieke en technische vervoerskunde) en mbo (engineering) hebben drie teams gevormd. Elk team maakt een plan om dit schip multifunctioneel te maken voor niet-gekanaliseerde rivieren. De uitdaging zit behalve in de samenwerking ook in het overtuigen van financiers om geld beschikbaar te stellen, zodat het ontwerp daadwerkelijk uitgevoerd kan worden.

Samenwerking
Inge Meier, docent van het Da Vinci College, en Emile Jackson, docent van Hogeschool Rotterdam, zien de meerwaarde in de samenwerking met verschillende disciplines en om van elkaars kennis en faciliteiten gebruik te kunnen maken.

Eén ding weten de studenten zeker: "Als het schip straks inderdaad vaart, zijn ze hartstikke trots op hun bijdrage! ".

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.