- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStudenten Friese Poort Urk maken netten voor Nijmeegse redders

Studenten Friese Poort Urk maken netten voor Nijmeegse redders

- Advertentie -

Delen

Het knopen van netten is een van de vaardigheden die studenten van ROC Friese Poort Maritieme Opleidingen op Urk leren. Daarvan profiteert de Nijmeegse Reddingsbrigade, die onlangs twee grote reddingsnetten ontving.

Ze zijn geknoopt door studenten van de mbo-opleiding Maritiem Officier Visserij. Met de grote reddingsnetten kunnen drenkelingen horizontaal uit het water worden gehaald. Projectleider Auke van Slooten en student Jaap Hakvoort van ROC Friese Poort hebben de netten onlangs overhandigd aan reddingsbootschipper Johan van Heumen van de Nijmeegse Reddingsbrigade.

De samenwerking tussen de NRB en ROC Friese Poort Urk wordt in de toekomst wellicht verder uitgebreid. Studenten van de opleiding Binnenvaart kunnen bijvoorbeeld meevaren met een reddingsboot. Zo krijgen de toekomstige beroepsschippers een beter idee van het zicht dat een jachtschipper op het water heeft en leren ze anticiperen op situaties die zij later op het water kunnen tegenkomen.

Nieuw botenhuis

De Nijmeegse Reddingsbrigade betrekt binnenkort, samen met andere watersportverenigingen, in het Bastion aan de Spiegelwaal een nieuw botenhuis. Dat ligt op slechts 800 meter van de Waal, de vaarweg waar de reddingsbrigade actief is. Daarnaast  zorgt de NRB voor veiligheid tijdens evenementen en verleent zij hulp bij calamiteiten. Ook geeft de Nijmeegse Reddingsbrigade elementaire zwemlessen, cursussen ‘Auto te water’ en voorlichting over veiligheid. De organisatie afhankelijk van giften en werkt uitsluitend met vrijwilligers. De netten zijn dan ook meer dan welkom.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -