- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStrong Root Capital neemt Alewijnse over

Strong Root Capital neemt Alewijnse over

- Advertentie -

Delen

Investeringsmaatschappij Strong Root Capital neemt, samen met Commonwealth Investments, de technisch dienstverlener Alewijnse over. Dat is woensdag 24 oktober bekendgemaakt. Door de overname treedt de familie Alewijnse, aangevoerd door Dick Alewijnse, terug uit het bedrijf.

Alewijnse is in de scheepvaart een bekend elektrotechnisch bedrijf en werkt wereldwijd. De in Nijmegen gevestigde onderneming is verder actief met het ontwerp en onderhoud van installaties voor de industrie. Alewijnse bestaat al bijna 130 jaar en is een belangrijke toeleverancier voor grote scheepsbouwers. Er werken bijna duizend mensen.

Strong Root Capital

Floris van Oranje, partner bij Strong Root Capital, vertelt dat die investeringsmaatschappij zich met name richt op middelgrote handelsondernemingen, productiebedrijven en dienstverleners. “Alewijnse, een belangrijke speler voor de elektrotechnische systemen voor de maritieme en industriële sector, past daarom heel goed bij ons. Wij verheugen ons erop om samen met Alewijnse te werken aan de toekomst van het bedrijf. Wij willen verder bouwen aan de ambitie om een toonaangevende onderneming te blijven op het gebied van elektrotechnische en automatiseringssystemen.”

Identiteit

Strong Root Capital heeft Roel Nizet aangesteld als gedelegeerd bestuurder. René ten Brinke (huidige interim-CEO) en Pieter Smit (general manager Roemenië) zullen hem ondersteunen als leden van het managementteam. Roel Nizet: “Met de overname blijven de identiteit en activiteiten van Alewijnse zoals ze zijn en is de continuïteit van de onderneming gewaarborgd.”

foto: Alewijnse

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -