- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDáár komen de deuren!

Dáár komen de deuren!

- Advertentie -

Delen

De deuren van de nieuwe zeesluis in IJmuiden zijn onderweg naar Nederland. Deze Woensdag 24 oktober zijn de 72 meter lange deuren per schip vertrokken uit Zuid-Korea. Naar verwachting zijn ze circa twee maanden onderweg.

In totaal gaat het om drie deuren: twee operationele sluisdeuren en een reservesluisdeur. De sluisdeuren zijn per stuk 72 meter lang, 24 meter hoog en 11 meter breed. Ze wegen zo’n 2.900 ton per stuk. De deuren liggen op hun zijkant op een zwareladingschip.

 

Nieuwe zeesluis IJmuiden

Om ruimte te bieden aan steeds groter wordende zeeschepen wordt sinds 2016 in IJmuiden gewerkt aan de bouw van de grootste zeesluis ter wereld. De zeesluis zorgt getijde-onafhankelijk voor een vlotte en veilige bereikbaarheid van de havens en bedrijven langs het Noordzeekanaal.
De nieuwe sluis wordt 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep. Het project is een samenwerkingsverband van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Noord-Holland, de gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam en de gemeente Velsen. Aannemersconsortium OpenIJ bouwt de nieuwe zeesluis in opdracht van Rijkswaterstaat.

foto: Rijkswaterstaat

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -