- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStrenger ligplaatsenbeleid Terneuzen

Strenger ligplaatsenbeleid Terneuzen

- Advertentie -

Delen

Zeeland Seaports zet vanaf 15 september in op “efficiënter ligplaatsenbeheer in de haven van Terneuzen”. Concreet betekent dit dat strenger zal worden gecontroleerd op schepen die een ligplaats innemen. Wie dat zonder toestemming vooraf doen, riskeer een boete van minimaal 210 euro.

De binnenvaart wordt op het aangepaste, strengere beleid geattendeerd via nieuwe bebording. De komende drie maanden wijst Rijkswaterstaat schippers op de verandering.

De nieuwe aanpak hangt samen met de bouw van de nieuwe sluis in Terneuzen. Vanuit de binnenvaart is gewezen op een dreigend ligplaatstekort tijdens de werkzaamheden. Zeeland Seaports speelt daarop in door het toepassen van strikter toezicht en nieuwe bebording in Zijkanaal A en het Noorddok. Later volgen ook andere delen van de haven.

 

Ligplaatstoewijzing via Kanaal 13

In Zijkanaal A (Beneluxkade)  en het Noorddok van Terneuzen verzorgt RWS88 namens Zeeland Seaports de ligplaatstoewijzing. Net als nu dienen schippers zich vooraf te melden. Deze melding verloopt vanaf 15 september via Kanaal VHF 13 of 06 52 71 39 23.

Als een schip na de gewenningsperiode zonder toestemming een ligplaats inneemt (in strijd met verkeerstekens), wordt een ‘combi-bon’ uitgeschreven. Daar hangt een prijskaartje aan van minimaal 210 euro. Vanaf december zal worden gehandhaafd.

 

Pleziervaart

Zeeland Seaports exploiteert zelf geen jachthaven. Het beheersgebied is ook niet bedoeld voor pleziervaart, met uitzondering van de jachthavens die verhuurd zijn aan ondernemers die pleziervaartuigen bedrijfsmatig stallen.

Voor de ligplaatsen in het beheersgebied van Zeeland Seaports kan alleen een tijdelijke toestemming verleend worden aan een pleziervaartuig wanneer dat zich meldt voor reparatie bij een bedrijf/scheepswerkplaats.

foto: Google Earth

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -