- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws6 oktober: informatiedag ‘stoppen met varen’

6 oktober: informatiedag ‘stoppen met varen’

- Advertentie -

Delen

Steunpunt Binnenvaart organiseert vrijdag 6 oktober in samenwerking met Stichting ABRI opnieuw een voorlichtingsdag over stoppen met varen. Tijdens de besloten bijeenkomst op museumschip René Siegfried in Dordrecht wordt gesproken over de financiële en fiscale consequenties van pensionering en bedrijfsbeëindiging. Er komen ook veel praktische en sociale zaken aan bod.

“Stoppen met varen is vaak heel ingrijpend. Of je nu stopt omdat je met pensioen gaat, omdat je kinderen anders naar het internaat moeten, vanwege ziekte, financiële problemen, een sterfgeval of echtscheiding, er komt veel op je af. Zeker in deze tijd”, zegt Lilian van Hiele van Steunpunt Binnenvaart.

 

Wat gebeurt er met eventuele restschulden?

“De AOW-leeftijd gaat steeds verder omhoog en de partnertoeslag voor jongere partners is afgeschaft.  Wat is dan een goed moment om te stoppen?”, vervolgt Van Hiele. “Wat zijn de financiële en fiscale consequenties als je stopt? Kun je die (vooraf) nog beïnvloeden? Is je schip nog te verkopen? Hoe kun je het bedrijf eventueel overdragen aan je kinderen? Wat gebeurt er met eventuele restschulden? Hoeveel geld heb je aan de wal per maand nodig? Kun je beter een huis huren of kopen, maar ook hoe bereid je je, ook emotioneel, voor op een heel nieuw leven aan de wal.”

 

Ervaringen uitwisselen

De informatiedag wordt voor de negende keer gehouden. “Gemiddeld komen er zo’n dertig mensen. Variërend van mensen die net gestopt zijn, tot zestigers die binnen een paar jaar willen stoppen en willen weten waar ze rekening mee moeten houden”, zegt Van Hiele.

“De reacties zijn meestal erg positief. Niet alleen inhoudelijk, maar vooral ook vanwege de onderlinge contacten en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen.’

 

Aanmelden

Deelnemen aan de voorlichtingsdag kan alleen na aanmelding. Dat kan bij Lilian van Hiele, via [email protected] of 0620 11 23 19. Liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór donderdag 4 oktober.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -