- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStremming sluis Hagestein voorbij

Stremming sluis Hagestein voorbij

- Advertentie -

Delen

Sluis Hagestein is weer open na de uitvoerige renovatiewerkzaamheden. Sinds maandagochtend 17 december kan de scheepvaart weer gebruik maken van de sluis.

De afgelopen maanden zijn onder meer de elektrotechnische installaties en de bewegingswerken van de sluisdeuren vervangen, zijn betonreparaties uitgevoerd en is de sluis geschikt gemaakt voor centrale bediening. Komend jaar gaat Rijkswaterstaat over op centrale bediening van de drie sluizen en stuwen vanuit de nieuwe bediencentrale in Amerongen.

 

Sluis Driel is volgende

Rijkswaterstaat renoveert de drie stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek. Een van de onderdelen van de renovatie betreft de sluizen. Dat betekent dat de sluizen in Driel, Amerongen en Hagestein om de beurt gerenoveerd worden. Sluis Amerongen was in het voorjaar van 2018 de eerste. Sluis Driel is binnenkort aan de beurt. Die is daardoor gestremd van woensdag 20 februari tot en met woensdag 8 mei 2019. Het scheepvaartverkeer moet dan omvaren via de Waal.

Er moeten ook nog drie vizierschuiven worden vervangen in de stuwen van Hagestein (twee) en Driel (één). Verder staat het schilderen van het tweede deel van stuw Amerongen en stuw Driel gepland.

De totale renovatie van de drie stuwcomplexen bestaat uit het vervangen van technische installaties en beweegbare delen van stuwen en sluizen, het repareren van de betonconstructies in sluizen en stuwen, en het schilderen van de complexen. Ook heeft Rijkswaterstaat een centraal bedieningsgebouw in Amerongen gerealiseerd.

 

Waterpeil

Met het stuwcomplex Driel regelt Rijkswaterstaat de afvoer van rivierwater over de Nederrijn en Lek en de IJssel en voorziet zo het IJsselmeer, het grootste zoetwaterbekken van Nederland, van water. De stuwcomplexen Driel, Amerongen en Hagestein zorgen samen ook voor voldoende waterpeil op de IJssel, Nederrijn en Lek en daarmee voor een vlotte en veilige scheepvaart.

foto: Rijkswaterstaat

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -