- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaskers af bij Kerstfeest in de Ruhr

Maskers af bij Kerstfeest in de Ruhr

- Advertentie -

Delen

Het thema voor het Schippers Kerstfeest in de Ruhr is dit keer: Maskers af. “We kennen het allemaal wel”, licht schipperspredikant Dirk Meijvogel toe, “dat je je toch wel een beetje of juist een beetje heel veel anders voordoet dat je werkelijk bent. Iedereen probeert zich toch van zijn of haar beste kan te laten zien.”

“Was dat vroeger alleen nog maar in je eigen kleine wereldje; middels onze social media als Facebook, Twitter of Instagram is die wereld groot geworden. Wat posten wij over onszelf? Toch alleen maar die foto’s waar je het mooist op staat? Wat berichten we? Toch alleen maar die momenten waarop we kunnen zeggen dat we genieten en zo? Tja, logisch. Over die baalmomenten en tegenvallers wil je liever niet vertellen. En die foto waar je zo raar op staat, hoeft niemand te zien. Dan val je buiten de boot.”

 

De waarheid

“Nu kwam Jezus op een heel andere wijze in deze wereld. Niet opgepoetst in een gouden wieg of aangekondigd door lakeien in uniform. Maar in volslagen armoede, vuile doeken, stal, herders als boodschappers. Waarom zo? Omdat de wereld er zo in werkelijkheid aan toe is. Later zal Hij zeggen: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven.’ Geen dun laagje chroom, maar de waarheid. En de waarheid maakt je vrij.”

“Daar denken we met elkaar over na deze Kerst. Komen jullie ook?”

 

Kerstavond (24 december):
20.00 uur, aan boord van de Addio.
De jongeren komen samen op de Alm, bij Pieter en Adri Romein

Eerste Kerstdag (25 december):
10.30 uur, Marcuskirche, Ostackerweg 75, Duisburg

Tweede Kerstdag (26 december):
14.00 uur, Marcuskirche, Ostackerweg 75, Duisburg
Familiekerstfeest, met afsluitend een gezamenlijk maaltijd

⇒ Kijk hier voor meer informatie.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -