Stremming door terugplaatsen Jutphasebrug

0

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de Jutphasebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Het kanaal is voor de scheepvaart gestremd van vrijdag 16 oktober 23.00 uur tot zaterdag 17 oktober 07.00 uur. In die nacht wordt de tijdelijke hulpbrug namelijk verwijderd en afgevoerd.

Rijkswaterstaat werkt sinds mei 2014 aan de Jutphasebrug. Van de in 1936 gebouwde brug over het Amsterdam-Rijnkanaal is de stalen constructie versterkt en zijn het brugdek en de pijlers gerepareerd. Ook is de brug opnieuw geverfd.

 

45 centimeter hoger

Om de renovatie uit te kunnen voeren, is de Jutphasebrug verschoven. Sinds de start ligt er een tijdelijke hulpbrug voor het verkeer. De werkzaamheden zijn vrijwel gereed en in het weekend van 16 tot 19 oktober wordt de hulpbrug weggehaald en de opgeknapte brug weer terug op zijn plek geschoven. De brug komt straks circa 45 centimeter hoger te liggen dan voorheen. Daardoor kan de binnenvaart in de toekomst met 4 lagen containers varen.

De renovatie van de Jutphasebrug maakt deel uit van het project KARGO (Kunstwerken Amsterdam-Rijnkanaal Groot Onderhoud). Dat behelst groot onderhoud aan acht stalen bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal, het Lekkanaal en het Buiten-IJ. Met het afronden we de werkzaamheden aan de Jutphasebrug is het project klaar.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.