Stena Hollandica gedoopt

0

Prinses Margriet heeft woensdag 8 juni de doop verricht van de Stena Hollandica, de eerste van de twee nieuwe superferries die Stena Line op de route Hoek van Holland – Harwich in de vaart neemt. De Stena Brittanica volgt in oktober.

De officiële ceremonie werd opgeluisterd door een wervelende show op de kade in Hoek van Holland en een spetterend vuurwerk. Onder de ruim 400 gasten waren vertegenwoordigers uit de transportsector, de reiswereld, de overheid en nog vele anderen.

Walstroom
In zijn welkomsttoespraak gaf algemeen directeur Pim de Lange van Stena Line aan dat deze ferry op het gebied van vracht-, passagiersvervoer en milieuontlastende voorzieningen met het oog op de toekomst is gebouwd. Tevens maakte hij bekend dat de Stena Line-terminal in 2011 de eerste Rotterdamse zeehaventerminal zal zijn waar de schepen gebruik zullen maken van walstroom. De walstroomvoorziening is mogelijk gemaakt door een gezamenlijk initiatief van Stena Line en het Havenbedrijf Rotterdam met cofinanciering van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Gemeente Rotterdam.

Meer capaciteit
De Stena Hollandica biedt circa 30 procent meer capaciteit dan zijn gelijknamige voorganger. Dat geldt voor zowel (vracht)auto’s als passagiers. De hutten aan boord zijn bijzonder comfortabel.
Eigenaar Dan Sten Olsson van Stena Line heeft prinses Margriet de traditionele speld van Stena Line opgespeld. Ze ontving ook een cheque van 15.000 euro, die ze overhandigde aan Jeroen den Tex van het Rode Kruis. Managing director Gunnar Blomdah benadrukte dat het vertrouwen van de ferrymaatschappij in de route op de Noordzee onverminderd groot is.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.